10x antwoorden op de meest belangrijke vrachtvragen

Als je gaat importeren, of exporteren, dan komt er een hoop op je af. Procedures, meerdere partijen die allemaal een belang hebben in de logistieke keten van jouw goederen. Logischerwijs ontstaan er momenten dat je jezelf dingen af gaat vragen.

We hebben intern rondvraag gedaan naar de meest belangrijke vragen rondom de logistieke keten. Of in ieder geval, de vragen die het meest gesteld worden.

Transport per trein. Wanneer kies je er voor?

Het transport per trein is de laatste jaren bezig met een inhaalslag in de logistieke wereld. Het vervoer per schip en vliegtuig zijn voor de meeste bedrijven de belangrijkste en meest voor de hand liggende opties om hun goederen van A naar B te vervoeren. Betekent dit dat vervoer per trein minder interessant is dan de andere twee? Zeker niet, efficiënt logistiek handelen houdt in dat je kijkt welke oplossing het beste aansluit bij jouw wensen en budget.

Wanneer kiezen voor zeevracht?

Ben jij op zoek naar een goedkope manier om je goederen van A naar B te versturen? En wil je zekerheid over vertrek en aankomst? Dan is vervoeren per schip een interessante optie.

Sterker nog het is de goedkoopste optie. Nadeel? Je spullen zijn wat langer onderweg dan bijvoorbeeld bij luchtvracht of transport per trein.