Wie zijn wij

Berkman Forwarding opereert als internationale expediteur, waarbij voornamelijk gericht wordt op overzeese verschepingen vanuit en naar China, Zuidoost-Azië en India. Daarnaast wordt de rest van de wereld bediend door ons wereldwijd dekkende netwerk van agenten.

Overzicht van onze activiteiten:

Naast het bieden van transport leveren wij ook totaal logistieke oplossingen, waarbij zorg wordt gedragen voor de gehele logistieke stroom van goederen: van aankomst in de haven tot levering bij de klant.

Overzicht van onze aanvullende services:

Ons team van ervaren en enthousiaste professionals zorgt ervoor dat al je transportwensen nagestreefd worden, waarbij persoonlijkheid en kwaliteit voorop staan. Wij zorgen voor transport op maat en helpen je zo efficiënt mogelijk jouw goederen te vervoeren.

Geschiedenis

De historie van Berkman gaat terug naar het jaar 1903. In dit jaar neemt grondlegger Johannes Berkman de kolenhandel van zijn baas over. Hiermee begint de start van familiebedrijf Berkman. In 1976 wordt Vobex opgericht. Dit bedrijf is inmiddels uitgegroeid tot internationale expediteur en draagt sinds 1988 de naam Berkman Forwarding.

Van kolen naar brandstof en transport. Van vader naar zoon. Nu, inmiddels ruim een eeuw verder, is het familiebedrijf Berkman een begrip en is Berkman Forwarding uitgegroeid tot een wereldwijde dienstverlener.

Hedendaags telt Berkman Forwarding 9 kantoren, verspreid over de hele wereld. Het hoofdkantoor in Nederland is gevestigd in Barendrecht, nabij Rotterdam. Wereldwijd zorgen wij voor goederen transport, opslag en distributie en de afhandeling van overige zaken zoals douane afhandeling, transportverzekeringen en schade afhandeling. Naast het vervoeren van general cargo zijn wij gespecialiseerd in het transport van chemicaliën en perishables.

Authorised Economic
Operator (AEO)

AEO Gecertificeerd

Het AEO-concept is gebaseerd op het ‘Customs-to-Business’ partnership dat door de Werelddouaneorganisatie (WDO) is geïntroduceerd. Expediteurs die voldoen aan een selectie criteria, zijn in staat nauw samen te werken met de douaneautoriteiten om het gemeenschappelijke doel van de beveiliging van de bevoorradingsketen te waarborgen. Hierdoor hebben zij recht op voordelen in de gehele Europese Unie.

Berkman Forwarding is sinds 2009 een Authorised Economic Operator, wat betekent dat wij toonbaar aan de volgende criteria voldoen:​

Criteria:

Of je nu wilt verzenden over zee, per lucht of per spoor. Wij regelen het voor je.

Zeevracht

Door onze jarenlange samenwerking met zorgvuldig geselecteerde rederijen, zijn wij in staat een optimale en betrouwbare service te verlenen voor zowel import- als exportverschepingen.

Luchtvracht

Indien vervoer over land of over zee te veel tijd in beslag neemt, dan is luchtvracht vaak het beste alternatief.

Treintransport

Het containertransport per trein vanuit China is sterk in opmars. Deze “zijderoute” was in het verleden een netwerk van karavaanroutes door Centraal-Azië.

Intermodaal transport

Intermodaal containervervoer is een vorm van transport waarbij goederen in containers met meerdere vervoermiddelen worden getransporteerd.

Douaneafhandeling

Met ons team van gediplomeerde declaranten zijn wij in staat je een vlekkeloze en snelle douaneafhandeling aan te bieden.

Warehousing

Wij bieden onze klanten een “totaal logistiek” concept aan, waarbij het niet alleen gaat om het transporteren en afhandelen van goederenstromen maar ook om value added logistics.

Erkend leerbedrijf

De Wet educatie en beroepsonderwijs verplicht mbo-studenten het praktijkgedeelte van hun opleiding te volgen bij een erkend leerbedrijf. Dit noemen we de beroepspraktijkvorming (bpv).

Berkman Forwarding B.V. is een erkend leerbedrijf! Door studenten te helpen opleiden leveren wij een belangrijke bijdrage aan de toekomst van het vakmanschap.

Lidmaatschappen

Als internationale expediteur zijn wij lid van een aantal netwerken die gevormd worden door geselecteerde internationale forwarding bedrijven. Door middel van deze lidmaatschappen tonen wij onze betrouwbaarheid aan partners en opdrachtgevers.

Algemene Expeditie
voorwaarden

De voorwaarden

De algemene voorwaarden voor de expediteursbranche worden vastgesteld door FENEX. Als brancheorganisatie stellen zij zich ten doel, via collectieve belangenbehartiging, de nationale en internationale positie van Nederlandse expediteurs te versterken. Deze voorwaarden zijn ontwikkeld om de rechtsverhouding tussen de opdrachtgever en ons als expediteur te regelen. Deze expeditievoorwaarden zijn van toepassing op al onze activiteiten.

Contact

Veel van onze antwoorden kun je online vinden in een van onze blogs of de kennisdatabank. 

Kun je het antwoord niet vinden en/of loop je in je logistieke proces ergens tegen aan?
Heb je vragen over een zending? Of wil je gewoon even sparren met een van onze experts?

Neem dan gerust contact met ons op. Of laat ons jou terugbellen.

BEL MIJ TERUG

Velden met een (*) zijn verplicht

Bel mij terug