Werken aan een duurzame wereld

Klimaatverandering is één van de meest besproken topics van de afgelopen jaren. Niemand kan om de stijgende zeespiegel, smeltende ijskappen en de hoge temperaturen in ongebruikelijke tijden heen. 2023 was het warmste jaar ooit gemeten, met het CO2 niveau en andere broeikasgassen op ongekende hoogtes. Het verstoort de wereldeconomie net zo goed als dat ‘t het individu aantast. In de logistieke sector zien we de consequenties als nergens anders.

De verduurzaming van onze handelswereld

Als NVOCC (Non-Vessel Operating Common Carrier), beschikt Berkman Forwarding niet over schepen, vrachtwagens of andere voertuigen. Echter zijn wij trots te werken met rederijen en achterlandvervoerders die hun beste beentje voor zetten om de uitstoot van gassen te verminderen. Zo zetten we in steeds grotere mate barges (binnenvaart) en treinen in als vervanger voor milieuonvriendelijkere opties.

De – in de logistieke wereld welbekende – Low Sulphur toeslag is in het leven geroepen in een poging het zwavelgehalte dat schepen uitstoten te verminderen. Rederijen zijn zelfs nog een stap verder gegaan met het invoeren van de IMO2020 toeslag, en de ontwikkeling van een vloeibaar natuurlijk gas is in volle gang om vervuiling van het milieu nog verder terug te dringen.

Ook de verplichting tot het installeren van roetfilters voor vrachtwagens heeft een positieve ontwikkeling gerealiseerd voor het transport over land en is een grote stap vooruit om luchtvervuiling tegen te gaan. De sinds 2015 van kracht zijnde emissienorm Euro 6 verplicht zowel vrachtwagens als treinen om gebruik te maken van efficiëntere motoren, waarvan de roetfilters de uitstoot van fijnstof tot 99% verminderen.

Onze kantoren

Binnen onze kantoren voeren we het verlangen naar een duurzame wereld door. Met de zorgvuldige ontwikkeling van ons order management systeem hebben we onze werkzaamheden verreikend gedigitaliseerd en de noodzakelijkheid van papier drastisch verminderd. Op onze kantoren geldt een ‘keep it on the screen’ beleid, wat het vertrouwen bij onze medewerkers neerlegt om documenten en e-mails niet uit te printen, maar digitaal te archiveren.

Het pand beschikt over lichtsensoren, die automatisch uitgaan wanneer een ruimte niet wordt gebruikt. Om veelvuldig gebruik van plastic (vuilnis)zakken te elimineren, maakt het personeel op kantoor gebruik van één gezamenlijke vuilnisbak. Papier wordt afzonderlijk verzameld en wordt gerecycled.
Ons personeel heeft de mogelijkheid om vanuit huis te werken en nabij wonende medewerkers komen veelal met de fiets naar kantoor. We geven de voorkeur aan zuinige, elektrische bedrijfswagens, ondanks dat klantbezoeken veel online plaatsvinden om kilometers op de weg tegen te gaan.

De toekomst

Vanzelfsprekend staat onze blik op de toekomst gericht. Niet alleen op het gebied van operationele ontwikkelingen om onze clientèle van de beste en meest moderne faciliteiten binnen de logistiek te voorzien, maar ook om een bijdrage te leveren aan een bloeiende toekomst en de rijkdommen die we hebben op de Aarde te koesteren.