Een dag uit het leven van een expediteur

Hoe ziet jouw werkdag er uit

Het is maandagmorgen, de werkweek is weer begonnen. Nadat je een heerlijke bak versgemalen bonenkoffie hebt genomen, waardoor de cafeïne voldoende energie geeft om de uitdagingen van deze dag aan te gaan, is het tijd om weer te vlammen.

Samen met je collega’s neem je het afgelopen weekend door, privé, maar natuurlijk ook zakelijk! Is alles goed gelopen zoals gepland? Zijn er nog zaken waar aandacht aan besteed moeten worden? Wellicht een schip wat vertraagd is of een levering die niet op tijd kan plaats vinden? Na deze uitdagingen aangegaan te zijn en overwonnen te hebben, wordt het werk van deze dag besproken en verdeeld.

Vol energie vang je de werkzaamheden aan. Het ultramoderne systeem geeft je alle tools om je werk vlot en accuraat te kunnen doen. De ene transportopdracht na de andere wordt via de systeemkoppelingen naar de vervoerders gestuurd. De vrijstellingen zijn gecheckt en de douane aangifte is afgerond en kan worden toegevoegd.

Tijd voor vers fruit en een glas water zodat de volgende uitdaging weer kan worden aangepakt. De vaste klanten worden gemaild, gebeld en krijgen de nodige aankomstberichten van nieuwe ladingen gestuurd. Documenten worden gecontroleerd zodat je  onbezorgd de douaneaangifte kan opmaken en insturen.

Na een goede lunch met je collega’s in de moderne kantine ben je weer volledig fit en kan je de middag aan!

De voorcalculatie wordt gecontroleerd en waar nodig aangevuld. Leveringen van die dag worden gecontroleerd en klanten worden gebeld en/of gemaild om te zien of alles naar wens is verlopen.

Met een voldaan gevoel sluit je de computer af, wordt jouw bureau weer leeg gemaakt en evalueer je nog even kort de dag met je team. Tijd om naar huis te gaan.